söndag 4 januari 2009

Klar med kaka

Många inlägg på kort tid = Som det ska vara! Nu är Microkladdkakan klar och provsmakad. Jag har lite svårt att förstå hur det hela går till, inne i micron. Men mycket gott blev det, tillsammans med iskall vaniljglass!

Recept:
175 g Smör eller Margarin
3 Ägg (Fick vi ihop efter ett litet lån hos grannen)
3dl Strösocker
2dl Vetemjöl
4msk kakao
1msk Vaniljsocker

1. Smält smöret i micron eller i en kastrull
2.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt därefter det smälta smöret!
3.Blanda mjöl, kakao, och vaniljsocker i en skål, rör ner det i äggsmeten.
4. Häll allt i en microsäker bunke, skål eller form. Cirka 30 centimeter i diameter.

Grädda kakan på full effekt i 6-8 minuter. Lite då och då kan du kika in i micron för att se om kakan fortfarande är kladdig. OBS! Titta inte för nära microrutan! Du kan då få kokande hjärna!
Mmm! Festligt!
Ännu festligare!
Lycka till!

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj vad gott det såg ut, det får du gärna bjuda på när du kommer hem! Och så enkelt, hoppas bara mikrovågor inte blir farligt om 30 år!
Kram