söndag 9 augusti 2009

Mamma och Erik på besök

I Fredags kom mamma och Erik och hälsade på oss. Det var bara jag och Alva hemma, Johnny hade åkte i väg och jobbat.
Vi åkte i väg till Ikea på eftermiddagen, mamma och Erik vill alltid dit när de kommer till oss. Det var väldigt lite med folk så vi gick i lugn och ro och tittade. Sen gick vi in på Hööks hästsport, Alva ville in där, men det är en väldigt tråkig affär, men det är ju klart att hon ska få gå in på en affär hon tycker om. Mamma köpte en rosa hästlåda till Alva som hon kan ha alla sina häst borstar och dylikt i.
Efter det åkte vi vidare in till Gävle, mamma ville se Rolf lassgård, men tyvärr såg vi honom inte. Vi satte oss i stället på en uteservering i väntan på att Helt enkelt skulle öppna så vi kunde äta. Fick ett bord på uteserveringen. Sen kom Anna-Karin också. Vi beställde fylld kyckling med fetaost och klyftpotatis. Det var jättegott, till efterrätt blev det glass. Det var en trevlig avslutning på en härlig sommardag.
På Lördagen åt vi en lång frukost på altanen, sen åkte vi på en liten loppisvända, men det fanns inte mycket jag ville ha, det enda jag köpte var en hylla till Alvas lekstuga och några gafflar och skedar.
När vi kom hem var vi jättehungriga så vi började med maten på en gång, vi åt lövbiff med en creme fraiche sås till och färskpotatis.
Packade fikakorgen efter maten och åkte upp till Kratten och badade. Det var jättevarmt i vattnet så alla badade. Det var bara vi på stranden. Det är det som är så härlig med kratten att det är aldrig några människor där, man är jämt själv där.
Sen var klockan redan fyra så då åkte vi hem och mamma och Erik åkte också hem, alltid lika sorgligt när de åker. Alva gråter, jag gråter.

Ha det bra i värmen
Maria

Inga kommentarer: