söndag 9 augusti 2009

Arkitekt

Dagarna vid Maria och Alva var mysiga. På fredagen var vi på Ikea där vi bland annat köpte kuddar till de nya fodralen vi tidigare köpt. Jag ville ha ett par lampor, men de var tyvärr slut för tillfället. Istället har de ungefär 8 visningsexemplar av alla lampor. Ingen tanke på miljön där inte. Men lamporna kommer i alla fall in igen i morgon, så du får gå in och köpa dem, Maria! På lördagen knackade Alva mig på axeln precis som vanligt, denna gång med ett paket innehållande en teckning som föreställde ett rött hus. Gulligt! Senare under dagen åkte vi på loppis där vi äntligen hittade ett runt rivjärn. Jag har letat i ett år nu, så det har varit glest mellan järnen. Men nu så.

Idag har jag letat Arkitektutbildningar på Internet. Eftersom inredning är ett av mina största intressen vill jag fortsätta med en sådan utbildning efter gymnasiet. På en sajt stod det att man var tvungen att göra ett test för att bli antagen. Man skulle göra: En målning, en teckning, ett fotografi, en pall till en entré och designa ett utkikstorn. Ett utkikstorn är inte min specialitet direkt. Hur skulle jag gå till väga? Mjölkkartonger och glasspinnar kanske, vi får se hur det blir. Men på mina fortsatta praktikplatser måste jag dock ändå fortsätta säga att jag vill arbeta med telningar när jag blir större.


Här ser ni rivjärnet på ett fat. Det kommer blir ett fint sken från den med ett ljus om vintern.

På väg till Ikea var Alva inte så förtjust i låtarna jag spelade med min mobil.

Vi köpte såpbubblor.

Efter Ikea åt vi på en restaurang i Gävle. Jag åt kyckling till varmrätt och glass till efterrätt med nougatsås. Ljuvligt! Anna-Karin kom förbi, trevligt på alla sätt trots att hon inte var road över ormbilden från skansen.

/Erik

3 kommentarer:

Carin sa...

Men Erik, du har ju redan löst uppgiften - dina förslag på hur är ju precis så man ska tänka kan jag tro. Kör på det där, det låter toppen tycker jag!

Erik sa...

Ja, men det känns om om förväntningarna inte ligger på mellanmjölksnivå. Men kanske?!

Carin sa...

Men jag tror bara att om du liksom hittar en lösning på problemet så har du kommit långt. Att du kan se att du skulle kunna använda kartonger eller piprensare för att fixa uppgiften liksom. Sen får man väl snygga till det hela men att du har grunden. Jag vet inte, men det är vad jag tror. You go, boy!