tisdag 23 mars 2010

Dagis eller inte?

ERIK, jag håller helt med dig. Det enda (nästan) jag kommer i håg från min dagis period är en massa förbud och nej gör inte så!! Du hade tur som slapp detta och fick vara hemma med mormor.
Det roliga är att de snällaste människorna jag känner som du och Johnny har inte gått på dagis. Jag känner naturligtvis fler snälla människor, men jag tror det är lugnare hemma och barnen blir mer tillfreds. Det är också viktigt att andra barn träffar andra barn som man kan leka med. Men förskolorna har nog blivit bättre nu, än när jag gick på 70 talet. Men jag kan ju ha helt fel, men det är vad jag tror. Vad tycker ni??
Ha det bra/Maria

3 kommentarer:

Catrin sa...

Jag tror det kan vara nyttigt att gå på dagis och träffa andra barn. Det kan de ju som du säger även göra hemma, men det känns inte som att det blir samma sak. Jag tror det handlar om hur lärarna och barnen är mot varandra. Jag hade nog skickat iväg barnet på dagis för att de skulle få socialisera och lära sig umgås med människor och lära sig söka kontakt själva.

Carin sa...

Jag ÄLSKADE dagis och med två äldre föräldrar hade jag nog blivit rätt lillgammal utan det dagliga mötet med andra barn. Dessutom är det toppen att dagis finns, att man även som kvinna (vilket ju en de som vanligtvis annars stannar hemma för att ta hand om barnen och som dessutom tyvärr fortfarande tjänar sämre än männen)har möjlighet att jobba även fast man har barn och jag tror ärligt inte alls att barn mår bättre av att vara hemma än att gå på dagis. Det behöver ju inte vara så långa dagar. Men du vet ju att vi tycker olika på den fronten:)

Mamma sa...

Detta kan man diskutera i det oändliga. Personligen är jag av den åsikten att barn som är yngre än 3 år inte ska vara på dagis, men... det finns ju inga val som det ser ut idag, när alla måste jobba för att klara sig. Barn som är timida och lugna, som finner sig i alla "regler" har nog det bra. Däremot barn som är mer stridiga och är lite lagom "jobbiga" får ta mycket tillsägelser, och det kan man ju tänka kan vara jobbigt att hela dagarna få höra "nej, nej nej". Och sen är det ju så att alla inte vill jobba heltid, utan vill ha mer tid över för sina barn. Och det ska man respektera. Jag tror många mammor eller pappor egentligen vill vara mer hemma med barnen, men inte kan pga ekonomin. Allstå tror jag på lugn och ro för barn som är under tre år. Och det är det inte på dagis.
PS Alla har olika åsikter och det är väl tur det!